Diğer Endüstri Çözümlerimiz

Gıda Endüstrisi Çözümleri

  • Gıda Sektörüne Uygun Malzeme Seçimi ve Kontrol Otomasyonu
  • Veri izleme ve scada sistemleri
  • Enerji Verimliliği Uygulamaları
  • Dozajlama Sistemleri

Su Endüstrisi Çözümleri

  • Pompa ve Basınç (eş yaşlandırma) Kontrol Sistemleri Otomasyonu
  • Su arıtma sistemi Otomasyonu
  • Kompresör Basınç Kontrol Verimliliği
  • Atık Su Arıtma Sistemleri Otomasyonu
  • Osmoz, Yumuşatma, Filtrasyon Otomasyonu

Metal Endüstrisi Çözümleri

  • Alüminyum Pres Otomasyonu
  • Dilimleme Makineleri Otomasyonu

SCADA Sistemleri Çözümleri

Scada Nedir sorusunun en net cevabı şöyledir: “Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama” olarak tercüme edilen SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) sistemleri sadece endüstride değil hayatın birçok alanında farklı şekillerde kullanılmaktadır.” Scada Sistemleri, bazen bir cep telefonu, bazen bir tablet, bazen de bir bilgisayardır. Endüstride ise Scada Sistemleri ile sadece ekipmanlarınızı değil aynı zamanda SCADA otomasyonları ile geniş ve birçok kontrol noktasından oluşan tesis ve makinelerin tek bir merkezden izleyebilirsiniz.1-example-of-a-generic-scada-system-architectureww Endüstriyel uygulamalarda kullanılan birçok cihazı bilgisayarlara bağlayarak hem uzaktan izleme yapabilmek hem de uzaktan kontrol edebilmek için ModBus TCP/Serial ProfiBUS/NET, CANBus, RS-232, RS-422 ve RS-485 gibi endüstriyel haberleşme protokolleri kullanmaktadır

SCADA Sistemlerinin Özellikleri

SCADA sistemleri özel endüstrilere veya uygulamalara yönelik özellikler içerebilir, ancak çoğu sistem aşağıdaki özellikleri destekler:

Veri toplama , SCADA sistemlerinin temelidir; sensörler veriyi toplar ve bunu SCADA bilgisayarlarına ileten saha kontrolörlerine veri besler.
Uzaktan kontrol, saha sensörlerinden toplanan verilere dayanarak saha aktüatörlerinin kontrolü ile elde edilir.
Ağ tabanlı veri iletişimi , tüm SCADA işlevlerini mümkün kılar. Sensörlerden toplanan veri SCADA saha kontrol cihazlarına iletilmelidir, bu da SCADA süpervizör bilgisayarlarıyla iletişim kurar; uzaktan kontrol komutları SCADA süpervizör bilgisayarlarından aktüatörlere geri iletilir.
Veri sunumu, SCADA saha cihazlarından toplanan veriyi ve SCADA tarafından kontrol edilen süreçlerin durumunu operatörlere gösteren HMI’lar vasıtasıyla gerçekleştirilir.
Gerçek zamanlı ve tarihsel veri, SCADA sisteminin önemli parçalarıdır, çünkü kullanıcıların mevcut performansı tarihsel trendlere göre takip etmelerini sağlar.

Alarmlar, SCADA operatörlerini sistemin potansiyel olarak önemli koşulları konusunda uyarır. Uyarılar, süreçler engellendiğinde, sistemler başarısız olduğunda veya SCADA süreçlerinin durdurulması, başlatılması veya ayarlanması gerektiğinde operatörlere bildirimde bulunacak şekilde yapılandırılabilir.
Raporlama, SCADA sistemi operasyonlarıyla ilgili raporlar, süreç performansı ve belirli kullanımlara özel raporlar dahil olmak üzere raporlama yapabilir.

Sonuç olarak, firmamızın SCADA yazılımı, endüstriyel otomasyonun ihtiyaçlarına kapsamlı ve etkili çözümler sunarak, sektördeki lider konumunu sürdürmektedir. Geleceğe yönelik projeksiyonlarımız ve yenilikçi çözümlerimiz ile müşterilerimizin her zaman bir adım önde olmasını sağlamayı hedefliyoruz